Rijlessen met een beperking

Om een auto veilig en verantwoord te kunnen besturen, dien je deze zelfstandig te kunnen bedienen. In een aantal gevallen kunnen medische beperkingen hierbij een belemmering zijn. Er zijn diverse aanpassingen aan een auto mogelijk, waarbij autorijden voor mensen met een beperking toch binnen handbereik kan komen.

Autisme

De instructeurs bij AutomatiQ zijn getraind voor het omgaan met mensen met autisme. Voor rijlessen met autisme in een schakelauto ben je bij Rijschool AutomatiQ aan het juiste adres.

ADHD en ADD

De instructeurs bij AutomatiQ zijn getraind voor het omgaan met mensen met ADHD en ADD. Ook met ADHD of ADD ben je even capabel als ieder ander om auto te rijden.

Faalangst

Faalangst is letterlijk de angst om te falen. Negatieve faalangst blokkeert waardoor je niet meer kan doen wat je onder normale omstandigheden wel kan doen. Bijvoorbeeld slagen voor je rijexamen. Rijschool AutomatiQ heeft bijzondere rijlessen gericht op rijden met faalangst.

Moeilijk lerend / leerachterstand

Autorijden kan voor mensen met een leerbeperking een hele hindernis zijn. Toch kan door middel van de juiste rijlessen het rijden in een motorvoertuig en het omgaan met het verkeer worden aangeleerd. Meer informatie, een vrijblijvend intakegesprek of een proefles rijden? Dat kan allemaal bij Rijschool AutomatiQ.

Motorische beperkingen

Kun je een been, arm of andere ledematen niet of slechts beperkt gebruiken? Dan zijn hiervoor diverse aanpassingen verkrijgbaar waarmee autorijden mogelijk wordt gemaakt. Neem voor meer informatie contact op met Rijschool AutomatiQ.

Overige medische beperkingen

Er zijn vele medische beperkingen, waarmee autorijden toch mogelijk kan worden gemaakt. Soms hoeft er niet eens een aanpassing van het motorvoertuig plaats te vinden. Voor diverse medische situaties heeft het CBR een bepaalde richtlijn uitgeschreven. Voor andere medische bijzonderheden zal er individueel worden bepaald in samenspraak tussen kandidaat, CBR en rijschool wat de mogelijkheden zijn. Graag willen wij met jou meedenken en de mogelijkheden bespreken.