Theorie leren

Verkeersdeelname kan natuurlijk niet zonder dat je de regels kent. Het is verstandig om meteen aan het begin van je praktijkopleiding (of zelfs al daarvoor!) te starten met het leren van de verkeerstheorie. Wij helpen je graag om de verkeerstheorie te leren!

Cursusmogelijkheden

Je kunt de theorie-opleiding op verschillende manieren doorlopen. We zetten hieronder de mogelijkheden voor je op een rij:

Online theoriecursus + CBR theorie-examen

Deze interactieve cursus kun je in je eigen tijd doornemen. Het enige wat je nodig hebt is een computer met internetverbinding.
De cursus omvat alle verkeerstheorie, opgedeeld in een aantal verschillende hoofdstukken per categorie. Natuurlijk worden er ook examenvragen behandeld en zijn er diverse oefenexamens te doorlopen.

Kosten: € 84,00

Online theoriecursus + CBR theorie-examen + Individuele theorieles

Heb je veel moeite met zelfstandig leren? Dan kun je een individuele theoriecursus volgen om jezelf de verkeerstheorie eigen te maken. De cursus bestaat uit een 2 uur durende, inclusief uitgebreide examentraining. Het Theorie cursuspakket bestaat uit de individuele lessen en alle inhoud van het theoriepakket zelfstudie.

Kosten € 183

Online theoriecursus + CBR theorie-examen + Klassikale theoriecursus

Heb je veel moeite met zelfstandig leren? Dan kun je een klassikale theoriecursus volgen om jezelf de verkeerstheorie eigen te maken. De cursus bestaat uit een 3 uur durende les, inclusief uitgebreide examentraining. Het Theorie cursuspakket bestaat uit de klassikale cursus en alle inhoud van het theoriepakket zelfstudie.

Kosten € 219,00

Het theorie-examen

Het theorie-examen wordt afgenomen door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, kortweg CBR. Dit is de enige instantie in Nederland die gemachtigd is verkeersexamens af te nemen. Je zal op zijn tijd bij deze organisatie ook je praktijkexamen afleggen.

Het theorie-examen personenauto kan op 4 verschillende manieren worden afgenomen:

  • Klassikaal Nederlands (het normale examen)
  • Klassikaal Engels
  • Individueel Nederlands (mondeling)
  • Individueel overige talen met tolk (Houd rekening met extra kosten)

Het theorie-examen duurt ongeveer 20 minuten en bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen en invulvragen. Het theorie-examen wordt individueel gemaakt op een computer van het CBR. In het eerste deel wordt je getoetst door middel van gevaarherkenningsvragen. Van de 25 gestelde vragen moet je er minimaal 13 goed beantwoord hebben. Het tweede deel bestaat uit vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Er worden hiervan 40 vragen gesteld, waarvan er minimaal 35 goed moeten zijn.

De uitslag van het theorie-examen wordt direct na afloop van het examen aan je bekend gemaakt.